Je bent hier: De Hopbel → Nieuws
 
Handige links
Clubprestaties
Statistieken Statistieken
deze weekdit seizoen
gewonnen gelijk verloren
DE HOPBEL

Bezoekadres

Schijndelse Mixed Hockey Club 

De Hopbel

Sportpark "Rooiseheide"

Rooiseheide 18

5481 SG Schijndel

Tel.: 073-5430621

Postadres

Postbus 339

5480 AH Schijndel

E-mail/Website

[email protected]

www.dehopbel.nl

Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 20 april 2024
Tijd T/U Team Tegen team
10:15 Uit MO10-3 HC Oranje Rood MO10-5
Vorige pagina

Nieuwsbrief Mednetwerk

Geachte spor(s)ter, 
 
De zomerstop is voorbij en dat betekend klaar maken voor een nieuw seizoen !!! Uw vereniging is sportief partner van Mednetwerk en Topfysiotherapie Schijndel. Dat houdt in dat we ons verbonden hebben met uw vereniging om ervoor te zorgen dat blessures zoveel mogelijk voorkomen worden, ook in het nieuwe seizoen, en waar de blessures toch aanwezig zijn er korte lijntjes zijn. Om de daad bij het woord te voegen organiseert Mednetwerk aan het begin van het nieuwe seizoen vier verschillende workshops (ter preventie van blessures) op onze locaties aan de Avantilaan:  
 
1. Taping Woensdag 5 september 2018 (inmiddels al geweest) en  Woensdag 16 januari 
2. Sportvoeding Woensdag 12 september 2018 en woensdag 12 december 2018 
3. Blessure preventie Woensdag 19 september 2018 
4. Kinderen en training Woensdag 3 oktober 2018 
 
Iedereen mag zichzelf aanmelden voor deze workshops. Voor een korte uitleg over de workshops zie de volgende pagina. Voor een uitgebreidere uitleg kijk op ​http://www.mednetwerk.nl/​ onder het kopje activiteiten. Er zijn geen kosten aan deze workshops verbonden voor de leden van onze sportieve partners. Aanmelden kan tot 1 week voor aanvang via: ​[email protected]​. Wees er snel bij want vol=vol. Zo kunnen we er samen voor zorgen preventief te kunnen werken en blessures te voorkomen.  
 
Gratis inloopspreekuur op maandagavond  17:00 - 18:00 Naast de workshops biedt Topfysiotherapie Schijndel op maandag  tussen 17.00 en 18.00 een gratis inloopspreekuur aan op de Avantilaan. Hier wordt gekeken naar uw (sport)klachten en kan door snelle diagnosestelling de juiste therapie of interventie worden gekozen.  (gesloten van 23 juli tot 13 augustus) 
 
Topfysiotherapie Schijndel en mednetwerk wenst iedereen een fijne seizoenstart en een goed sportief seizoen toe!! 

Inhoud workshops: 
 
Taping In de sportverzorging neemt het tapen en bandageren een belangrijke plaats in. De kracht van de tape- en bandagetechnieken ligt in het vergroten van de stabiliteit van gewrichten en/of het steunen van spieren of spiergroepen, zonder de normale functies te belemmeren. We noemen dit: functioneel tapen en bandageren. Topfysiotherapie Schijndel leert je graag de eerste technieken. 
 
Sportvoeding Wist je dat je met gezonde voeding je sportprestaties kunt verbeteren en de kans op blessures kunt verkleinen? Veel sporters hebben van sportvoeding gehoord of kennen sporters die hier actief mee bezig zijn maar weten zelf nog niet precies wat voor nut het heeft. De onduidelijkheden worden op deze avond besproken. 
 Blessure preventie Hoe voorkom ik een sportblessure?, Wat is een blessure?, Hoe sport ik gezond en veilig?. Allemaal goede en belangrijke vraagstukken. Blessurepreventie kan verdeeld worden in primaire, secundaire en tertiaire preventie. De primaire preventie is het voorkomen van blessures, secundaire preventie is het verminderen van een opkomende blessure en de tertiaire preventie de voorkoming van het erger worden van een bestaande blessure. Deze 3 zaken worden in de cursus besproken en inzichtelijk gemaakt in een theorie en praktijkgedeelte. 
 
Kinderen en Training Dat kinderen anders bewegen dan volwassenen weten we allemaal. Maar wat is er dan precies anders? Helaas zien we nog vaak dat kinderen vrijwel dezelfde trainingen krijgen als (jong) volwassenen. Omdat kinderen anders bewegen en ook nog lekker mogen groeien is de trainingswijze van kinderen ook anders. Middels deze workshop willen we jullie vertellen hoe een training van een kind er dan uit mag zien. Wat mag een kind wel al op activiteitenniveau en wat nog niet. 



Inloggen op het DWF? Klik dan hieronder:

Hoofdsponsors



Kledingsponsors

Bekijk alle sponsoren
Goudsponsors

Bekijk alle sponsoren
Vandaag jarig
  • Gitta te Dorsthorst
Mededelingen
Uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Alle verslagen
KNHB Naar de KNHB Site


Naar de hockeykampen Site