Je bent hier: De Hopbel → Nieuws
 
Handige links
Clubprestaties
Statistieken Statistieken
deze weekdit seizoen
gewonnen gelijk verloren
DE HOPBEL

Bezoekadres

Schijndelse Mixed Hockey Club 

De Hopbel

Sportpark "Rooiseheide"

Rooiseheide 18

5481 SG Schijndel

Tel.: 073-5430621

Postadres

Postbus 339

5480 AH Schijndel

E-mail/Website

[email protected]

www.dehopbel.nl

Vorige pagina

Zaalhockey seizoen 2018-2019

De teams zijn aangemaakt en rond 15 november wordt gewoonlijk het competitieschema door de KNHB bekend gemaakt. Ook dit jaar wordt er samengewerkt met Hockeywerkt die voor een aantal teams de trainingen gaat verzorgen. De teams hebben een keuze gehad in het aantal trainingen. Om een zo goed mogelijke verdeling van trainingen mogelijk te maken organiseren we op donderdag 22 november een gecombineerde infoavond/Perzische markt, bestemd voor trainers, coaches of aanvoerders die trainingsuren moeten invullen of meer informatie willen.

De bedoeling van die Perzische markt is dat ter plekke (dus in het bijzijn van alle teams van wie de trainingen nog gepland moeten worden) de trainingen worden verdeeld over de beschikbare zaalcapaciteit in het weekend. Hockeywerkt heeft overigens dan de trainingen die zij verzorgt al ingevuld. Het is natuurlijk wel noodzakelijk om zoveel mogelijk coaches bij elkaar te hebben. Reserveer dus alvastdonderdag 22 november om 20:00 uur! Ben je coach en kun je die avond niet? Zorg dan voor een vervanger. Het trainingschema wordt daarna zo spoedig mogelijk op de website geplaatst.

De opzet van deze avond is als volgt:

·Uitleg over evt. nieuwe regels bij zaalhockey (door Bowie van der Schoot)

·Agenda trainingen invullen per team

 

Op deze avond zijn ook alle leden van de zaalhockeycommissie aanwezig om eventuele problemen met trainingen direct op te lossen. We hebben op voorhand iets meer uren gereserveerd om toch enige speling te hebben. Maar dat is natuurlijk niet onbeperkt om zo ook de kosten in de hand te houden.

 

Indien er ouders/verzorgers zijn die ook geïnteresseerd zijn in de uitleg van de (nieuwe) regels voor het zaalhockey, zijn zij natuurlijk ook van harte welkom!

 

Welke teams nemen deel aan de zaalhockeycompetitie-?

Elk team dat zich heeft opgegeven, is aangemaakt in Lisa. Let op: De teamnaam kan anders zijn dan op het veld. De veldteams MD1, MD2 en MD3 komen in de zaal uit als vier teams, maar trainen met hun veld team. Let dus goed op in welk team je zit!

Als iemand van een veldteam niet opgegeven is voor de zaalcompetitie, mag deze ook niet invallen als er een tekort aan spelers is. We kunnen hier door in de problemen komen en het is niet eerlijk ten opzichte van de spelers die wel contributie betalen. We gaan er dit jaar strikter op controleren. Mocht je spelers tekort komen, kijk dan in de andere zaalhockeyteams en overleg met de coaches wie kan invallen. Soms zijn er teams met veel spelers en die willen vaak graag invallen om zo toch hun wedstrijden te kunnen spelen.

Belangrijk:

·Zorg voor de juiste spullen in de zaal. Een zaalhockeystick en een handschoen zijn verplicht. Let ook op de juiste schoenen. Deze moeten stevig zijn en geschikt voor een zaal.

·Teams spelen in een drieluik, A-B, B-C en C-A, waarbij A het thuisspelende team is. Je speelt op 1 dag dus 2 wedstrijden, de meeste poules zullen uit 7 teams bestaan, maar soms uit 5 teams. Zij spelen dan 3 keer tegen hetzelfde team. Er worden in totaal 12 wedstrijden gespeeld.

·De wedstrijden duren allemaal 2 x 20 minuten!

·De competitie start op 8 december, de laatste competitiedag is 24 februari. Op 29 en 30 december is er geen competitie.

·Teams zorgen bij een thuiswedstrijd zelf voor zaalwachten. Een zaalwacht hoeft geen verstand van hockey te hebben, maar is wel aanspreekpunt voor coaches én scheidsrechters. Op website staat een beschrijving van de taken van de zaalwacht.

Kosten competitie zaalhockey

De kosten zijn verschillend afhankelijk van het opgegeven aantal trainingen en of er al dan niet via Hockeywerkt wordt getraind. Het laagste tarief per deelnemer is € 45,00 (1 training)en het hoogste tarief per deelnemer is € 90,00 (6 trainingen via Hockeywerkt)

Mochten er nog vragen zijn, kun je die stellen via[email protected].

 

Hartelijke groet,

De zaalhockeycommissie


Inloggen op het DWF? Klik dan hieronder:

HoofdsponsorsKledingsponsors

Bekijk alle sponsoren
Goudsponsors

Bekijk alle sponsoren
Vandaag jarig
  • Morris van den Heuvel
  • Joanne Parinussa
Mededelingen
Uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Alle verslagen
KNHB Naar de KNHB Site


Naar de hockeykampen Site