Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

Tijd T/U Team Tegen team
10:15 Uit MO10-3 HC Oranje Rood MO10-5

terug naar vorige pagina

Heren 1- HV Weert H1 : 1 - 0

Deze zondag was het in Weert te doen. Goede omstandigheden, een pijlsnel hockeyveldje en een Hopbel dat zin had om te spelen en weer eens 3 punten mee naar huis te nemen. Over dat laatste kunnen we kort zijn: het is gelukt! De punten werden verzilverd, maar gemakkelijk ging het niet. Want hoewel De Hopbel al snel een paar flinke kansen kreeg, bleef het een tijdje 0-0. Pas een aantal minuten voor de rust scoorde de kersverse Heren 1-spits Tim Korsten de eerste en enige treffer van de middag. Met een beheerst push-balletje vanuit de rebound, passeerde hij de Weertse goalie. Ruststand: 0-1. Na de koffie bleef het een spannende pot met aan beide kanten voldoende mogelijkheden. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft voerden de mannen van Weert de druk significant op en stond De Hopbel prompt met de rug tegen de muur. Wat volgde? Een regen aan hoge ballen vanaf Schijndelse zijde. Lelijk hockey, maar wel een verstandige keuze. De druk moest weer van de ketel, want de punten waren binnen handbereik. Tegen het einde probeerde Weert het nog, maar bleek De Hopbel in staat om deze wedstrijd volwassen uit te hockeyen. De einduitslag: 0-1. Zeer belangrijke punten. Belangrijk voor de flow, het vertrouwen en daarmee de weg naar boven. Weg van de laatste plek, dat is wat De Hopbel wil. En daar gaan we voor! Tot volgend weekend, in Schijndel. Tegenstander: Maastricht.