Je bent hier: De Hopbel → Nieuws
 
Handige links
Clubprestaties
Statistieken Statistieken
deze weekdit seizoen
gewonnen gelijk verloren
DE HOPBEL

Bezoekadres

Schijndelse Mixed Hockey Club 

De Hopbel

Sportpark "Rooiseheide"

Rooiseheide 18

5481 SG Schijndel

Tel.: 073-5430621

Postadres

Postbus 339

5480 AH Schijndel

E-mail/Website

[email protected]

www.dehopbel.nl

Vorige pagina

Zaalhockey 2016-2017-update september

Algemeen: Sporthal de Beemd Veghel valt af als huurlocatie.

Zoals wellicht bekend is de zaal in Veghel niet meer beschikbaar voor de Hopbel. Bij de Dioscuren en de Zuideinderparkhal (hierna ZEPH) zijn nauwelijks doordeweekse tijden te krijgen voor trainingen.  Het gevolg is: zaaltrainingen zijn dit winterseizoen enkel nog mogelijk in het weekend.

We weten pas eind november hoe het wedstrijdschema er uit ziet, en pas dan kunnen de trainingstijden definitief bepaald worden. Experiment dit jaar voor de liefhebbers-teams: doordeweeks buiten trainen op veld 2 (hier worden balken gelegd na 3 december zodat 3 teams daar tegelijk kunnen trainen).

Junioren

Als het goed is, is per 23 november het competitieschema van de wedstrijden bekend. Om een zo goed mogelijke verdeling mogelijk te maken organiseren we op 23 november (woensdag) een gecombineerde infoavond/Perzische markt, bestemd voor trainers, coaches en scheidsrechters van een juniorenteam. De bedoeling van die Perzische markt is dat ter plekke (dus in het bijzijn van alle teams) de trainingen worden verdeeld over de beschikbare zaalcapaciteit in het weekend. Zo kan worden voorkomen dat teams kort na elkaar moeten spelen en trainen. Het is wel noodzakelijk om zoveel mogelijk coaches dan ook bij elkaar te hebben.

Reserveer dus alvast 23 november om 20.00 uur!

Ben je coach en kun je die avond niet? Zorg dan voor een goede vervanger.

 

Opzet van die avond is ongeveer als volgt:

1.      Uitleg over evt. nieuwe regels bij zaalhockey (afgelopen jaar door Pim van Loon)

2.      Tips over zaalhockeytrainingen die je buiten zou kunnen doen

3.      Agenda trainingen invullen per team

Op die avond zijn ook alle leden van de zaalhockey-commissie aanwezig om eventuele problemen met trainingen direct op te lossen. We gaan (net als vorig jaar) uit van 6 trainingen per team. We hebben op voorhand iets meer uren gereserveerd bij de hallen om toch enige speling te hebben.

Welke trainingsdagen liggen wel al vast voor de Juniorenteams: zondag 20 en 27 november , op beide dagen zowel  in de Dioscuren als in de Zuideinderparkhal. We maken zo snel mogelijk een schema van deze trainingen voor deze dagen.

JUNIOREN trainers/coaches/scheidsrechters/aangewezen vervangers: Kom naar de infoavond op woensdag 23 november om je gewenste trainingstijden en data door te geven

Trainingen senioren

De seniorenteams zullen zoveel mogelijk op vrijdagavond trainen in Dioscuren en ZEPH, de junioren op de zaterdag- en zondagen. We maken zo snel mogelijk een schema van de trainingsdata en tijden.

Welke teams nemen deel aan de  zaalhockeycompetitie-nieuwe competitieopzet

De volgende teams hebben zich aangemeld voor zaalhockey seizoen 2016-2017 (zie bijlage)

Heren 5 is samengevoegd met HJ2. De genoemde namen zijn de namen van de veldteams; de benaming van de zaalteams kan anders zijn. De klasse die is aangevraagd, kan nog worden gewijzigd door de KNHB. De verwachting is dat de medio november het wedstrijdschema zullen hebben. Belangrijke feiten:

·        Alle wedstrijden (behalve de Top) spelen voortaan hun wedstrijden in een drieluik, A-B, B-C en C-A, waarbij A het thuisspelende team is. Je speelt op 1 dag 2 wedstrijden, de meeste poules zullen uit 7 teams bestaan (je speelt dan 12 wedstrijden in totaal, dus in de competitie)

·        De wedstrijden duren nu allemaal 2 x 20 minuten.

·        Start van de competitie is 4 december, laatste competitiedag is 19 februari.

Kosten competitie zaalhockey

De kosten zullen ongeveer gelijk zijn aan vorig jaar € 65,00 tot € 67,50.

Voor junioren wordt uitgegaan van 6 trainingen, voor seniorenteams is dit maatwerk. Wil een seniorenteam bijvoorbeeld minder trainingen, zal de prijs ook iets lager uitvallen.

E-teams, F-teams en Veteranen-teams

Voor E-teams wordt op 8, 15 en 22 januari in Heeswijk-Dinther wederom een onderlinge competitie gespeeld met HDL, Heesch en Berlicum. Op 29 december hebben we ook weer het oliebollentoernooi, waaraan dit jaar ook de F-teams mee mogen doen (waarschijnlijk in een eigen competitie). Kosten waren vorig jaar € 45,00 per team voor oliebollentoernooi en toernooi in Heeswijk. De prijs voor dit jaar moet nog worden bepaald.

Helemaal nieuw dit jaar is een zaalhockeyactiviteit voor veteranen.

We hebben de heren en dames gepolst of er belangstelling was, en die was er, in elk geval bij Hopbel, maar waarschijnlijk ook wel bij HDL, Heesch en Berlicum. Er is nog geen exact programma of datum gepland, maar het zou zo maar eens de week voor carnaval kunnen zijn. Wordt vervolgd.

Mochten er nog vragen zijn, kun je die stellen via [email protected]

 

Hartelijke groet,

De zaalhockeycommissie

Bijlage: Voorstel zaalhockeyteams.docx

Inloggen op het DWF? Klik dan hieronder:

Hoofdsponsors



Kledingsponsors

Bekijk alle sponsoren
Goudsponsors

Bekijk alle sponsoren
Vandaag jarig
Er zijn geen jarigen vandaag
Mededelingen
Uitslagen
DO25-2 Hockey Club Uden DO25-4 2-5
D1 Hockey Geldrop D1 5-1
D2 Oss D3 2-4
D3 Sint Oedenrode D2-O 8-0
D4 Hockey Club Uden D2-O 0-2
D5 HC Mill D1 0-2
DO25-1 V.M.H.C. Geel-Zwart DO25-3 3-3
H1 Hockey Geldrop H1 2-2
H3 Hockeyclub 's-Hertogenbosch H8 0-9
H30-1 Sint Oedenrode H30-2 3-0
Alle uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Alle verslagen
KNHB Naar de KNHB Site


Naar de hockeykampen Site