Je bent hier: De Hopbel → Nieuws
 
Handige links
Clubprestaties
Statistieken Statistieken
deze weekdit seizoen
gewonnen gelijk verloren
DE HOPBEL

Bezoekadres

Schijndelse Mixed Hockey Club 

De Hopbel

Sportpark "Rooiseheide"

Rooiseheide 18

5481 SG Schijndel

Tel.: 073-5430621

Postadres

Postbus 339

5480 AH Schijndel

E-mail/Website

[email protected]

www.dehopbel.nl

Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

zondag 23 oktober 2022
Alle uitwedstrijden van zondag 23 oktober 2022 zijn afgelast
Vorige pagina

Corona-update 15-12

Persconferentie 14 december

Met ingang van dinsdag 15 december is Nederland ter bestrijding van het coronavirus in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat voor een periode van vijf weken sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten mag iedereen vanaf 18 jaar alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in groepjes van twee personen. De jeugd tot 18 jaar mag buiten blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand van elkaar in acht hoeven te nemen, maar er wordt geen competitie gespeeld. Op basis van de nieuwe maatregelen heeft NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden het protocol verantwoord sporten aangepast.

Let op: de leeftijdsgrenzen kunnen voor de hockeysport als volgt geïnterpreteerd worden:
alle teams die jeugdcompetities spelen, vallen onder de regeling voor kinderen tot 18 jaar en mogen dus sporten in teamverband en wedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club.

Nog geen verdere versoepelingen.


Helaas bracht de persconferentie van 8 december voor het grootste deel van de hockeysport nog geen verdere versoepelingen. Voor senioren geldt nog altijd dat het alleen in groepjes van vier en met 1,5 meter afstand mogelijk is te trainen. Afhankelijk van de ontwikkelingen rond het virus in Nederland zijn er wellicht in januari versoepelingen mogelijk, wellicht eerst tot en met 27 jaar.

De KNHB pleit er zoals bekend al langere tijd voor senioren net als de jeugd te behandelen en zonder beperkingen op de eigen vereniging te laten trainen en spelen. We blijven hiervoor aandacht vragen omdat we ervan overtuigd zijn dat sport een van de oplossingen is in deze tijd en zeker buiten geen extra risico’s met zich meebrengt.

Uitzondering Hoofdklasse
De KNHB is verheugd dat de overheid heeft besloten dat teams uit de Hoofdklasse vanaf 17 december a.s. weer mogen trainen en competitie spelen. (Dit moet overigens nog wel worden goedgekeurd door de Tweede en Eerste Kamer). Op dit moment voeren wij overleg met de overheid, NOC*NSF en andere sportbonden over de voorwaarden waaronder dit mogelijk is. We proberen de informatie hierover zo snel mogelijk met de desbetreffende verenigingen te delen. Daarnaast is de competitieleiding in gesprek met de HHcv over de datum waarop de competities zullen worden hervat en wanneer de gemiste rondes worden ingehaald. Zodra hier meer informatie over bekend is, zullen we ook dit laten weten.

> Lees meer

 

Scenario’s herstart veldcompetities
Hoewel het nog niet helemaal is uitgesloten dat de competities in januari weer opgestart kunnen worden, concludeert de KNHB op basis van de persconferentie van 8 december dat een herstart in de maand januari hoogstwaarschijnlijk niet tot de mogelijkheden behoort. De KNHB bereidt daarom vanaf nu vooral het tweede scenario voor dat we ruim een maand geleden presenteerden. Op onze site lichten we dit scenario toe.

> Lees meer

 

Accommodaties
We beseffen ons dat accommodaties en velden in het kader van de geschetste scenario’s gebruikt moeten kunnen worden in een periode die we normaal niet inzetten voor competitiewedstrijden. Met betrekking tot bijvoorbeeld het bewateren van velden of toestemming om velden/accommodaties te gebruiken, heeft de KNHB veelvuldig overleg met NOC*NSF en de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). We adviseren verenigingen in elk geval ook zelf hierover contact op te nemen met de eigen gemeente. Meer informatie over onder andere de bespeelbaarheid van velden is in ons coronadossier opgenomen in de veelgestelde vragen over competitie.

> Naar veelgestelde vragen

 

Veelgestelde vragen
Aan de lijst met veelgestelde vragen in het coronadossier worden regelmatig nieuwe vragen toegevoegd, dus blijf de lijst checken. Met specifieke vragen kun je natuurlijk ook altijd terecht bij je accountmanager.

> Lees meer

 


Inloggen op het DWF? Klik dan hieronder:

HoofdsponsorsKledingsponsors

Bekijk alle sponsoren
Goudsponsors

Bekijk alle sponsoren
Vandaag jarig
  • Nienke van de Ven
Mededelingen
Uitslagen
DO25-2 HC Helmond DO25-4 0-4
D1 MHCN D1 0-3
D2 HC Delta Venlo D2 0-2
D3 HC Oirschot D2 1-8
D4 Hockey Club Uden D2 1-1
D5 HC Helmond D5 1-7
H1 Hockey Geldrop H1 2-2
H3 HC Eindhoven H4 13-1
H30-1 HCAS H30-1 1-3
H4 MHC Best H4 2-3
Alle uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Alle verslagen
KNHB Naar de KNHB Site


Naar de hockeykampen Site