Je bent hier: De HopbelHockeyWedstrijdsecretariaat
 
Handige links
Agenda
Nog geen agendapunten.
Clubprestaties
Statistieken Statistieken
deze weekdit seizoen
gewonnen gelijk verloren
DE HOPBEL

Bezoekadres

Schijndelse Mixed Hockey Club 

De Hopbel

Sportpark "Rooiseheide"

Rooiseheide 18

5481 SG Schijndel

Tel.: 073-5430621

Postadres

Postbus 339

5480 AH Schijndel

E-mail/Website

[email protected]

www.dehopbel.nl

Wedstrijdsecretariaat 


Wedstrijdsecretariaat Algemeen: [email protected]

WS Algemeen & Senioren:

Dorine van den Berg 

Mobiel: 06-361 363 06

WS Junioren & Jongste Jeugd:

Jessie Verkuijlen.

Mobiel:

Competitie opzet seizoen

Alle teams die uitkomen in de Districtscompetitie (= alle teams behalve D1 en H1) zullen spelen op diverse speeltijden en velden.

1.    Alle poules in de klasse voor de junioren, Heren & Dames Jong & senioren (4e klasse) bestaan meestal  uit 6 teams. De 6 teams spelen een volledige competitie in het najaar (uit/thuis 10 wedstrijden). De Jongste Jeugd spelen de competitiewedstrijden waar het spelplezier voorop staat. De uitslagen van deze wedstrijden worden daarom niet op de voorgrond bijgehouden.

2.    Tijdens de winterstop wordt een herindeling gemaakt.

3.    Tijdens de herfstvakantie is er één belangrijk aspect. Een team wat in z’n klasse met kop en schouders boven de rest van de poule uitsteekt kan tussentijds al een promotie naar een hogere klasse krijgen. De weg andersom doorlopen is ook een optie, d.w.z. tussentijds degraderen.

4.    De overige senioren/veteranen spelen een volledige competitie  


Speeltijden & -data

De aanvangstijden van de wedstrijden lopen dit seizoen van 09:00 tot en met 17:30 uur.

De speeltijden van de wedstrijden staan uiterlijk maandag 2 weken voor het spelen in de Standenmotor op de KNHB-site en op de Hopbel site. Dit is ook de termijn dat het speelschema voor spelen van de wedstrijden op de KNHB-site geplaatst moet zijn. (Daarna is aanpassing niet meer mogelijk )

De wedstrijd- en inhaaldata liggen al vast voor het gehele seizoen. Als je nu al weet dat je met je team op een bepaalde datum en/of tijd niet kunt, dan is het zaak dat je dit tijdig bij het wedstrijdsecretariaat aangeeft. Dit betekent dus dat je niet als team eerst de indeling van de wedstrijden moet afwachten om te kijken of de tijd je goed uitkomt, maar van tevoren aan de bel trekken! Gezien de drukte op de velden kan niet altijd aan verzoeken voldaan worden.

Standpunt van het wedstrijdsecretariaat in deze is: je speelt hockey, hiermee committeer je je aan een seizoen met vooraf vastgelegde speel- en inhaaldagen. Op deze dagen dien je derhalve beschikbaar te zijn. De volledige speeldagenkalender met inhaaldagen etc. is terug te vinden op de Hopbel-site. Laat je niet verrassen door inhaaldagen zoals mogelijk op feestdagen.

Een wedstrijd die niet gespeeld kan worden om wat voor reden dan ook (teamuitje/feestjes/ vakantie) kan niet uitgesteld worden. Bondsregels stellen dat een wedstrijd die niet kan plaatsvinden op de vastgestelde datum, gespeeld moet worden vóór deze datum (weersomstandigheden daargelaten).

Dit is wel afhankelijk van de welwillendheid van de tegenstander. Tijdig overleg is dus noodzakelijk! Mogelijkheid tot het eerder spelen van een wedstrijd in een dergelijke situatie is  dus absoluut geen garantie dat het kan.

We zijn met veel teams en is er weinig ruimte voor wisselingen. (i.v.m. scheidsrechters en veldbezetting).

Niet spelen of later spelen betekent dat de KNHB een boete van minstens €75,-  kan opleggen (te betalen door het team), 3 wedstrijdpunten aftrekt en bij herhaling het betreffende team uit de competitie neemt en een extra boete van max. €250,- in rekening brengt.

Neem dus tijdig contact op met het wedstrijdsecretariaat als je voorziet dat je op een bepaalde datum minder dan de minimale 8 spelers kan opstellen! 

Eerste optie is natuurlijk altijd zorgen voor invallers: benader clubgenoten. 8 spelers is het minimum, als je 8 spelers hebt dan speel je. Het hebben van maar 8 spelers is geen reden om de wedstrijd af te blazen.

Niet op komen dagen voor een wedstrijd kent dus verschillende Bondssancties. 

Het wedstrijdsecretariaat gaat niet akkoord met het "afspreken” van uitslagen.

De Bondsregels zullen strikt gehanteerd worden.

 

Verzoeken m.b.t. speeltijd bij uit-  & thuiswedstrijden  

·       Indienen minstens 4 weken voor de speeldatum.

·       Het verzoek voor een uitwedstrijd wordt voorgelegd aan de ontvangende club; de ontvangende club honoreert het verzoek of keurt het af. De laatste jaren is de (met name onnodige) hoeveelheid verzoeken gegroeid, dit betekent dat er al verschillende clubs zijn die automatisch geen verzoeken meer honoreren. Je speelt dus op de datum en tijd die zij vastleggen.

·      Mocht je een uitwedstrijd niet kunnen spelen en moet deze dus, zoals boven aangegeven, eerder gespeeld worden, dan ligt de mogelijkheid hiertoe geheel aan de welwillendheid van de tegenstander. Hoe eerder dit wordt aangegeven, des te groter de kans dat de wedstrijd daadwerkelijk op een eerdere datum gespeeld kan worden.

·      Houd er rekening mee dat verzoeken alleen gedaan worden op basis van noodzaak. 

(1 of 2 teamgenoten die niet kunnen is bijvoorbeeld geen reden voor een verzoektijd.)

Verzoeken moeten voorzien zijn van info over de locatie (uit/thuis), datum, tegenstander, wedstrijdnummer en reden van het verzoek.

Het verzoek wordt ingediend door de aanvoerder/coach.

Indien bovenstaande niet vermeld is in het verzoek kan dit verzoek genegeerd worden. Voor alle verzoeken geldt dat deze lopen via het wedstrijdsecretariaat van de betrokken clubs. Neem nooit op individuele basis contact op met de wedstrijdsecretaris van de tegenstander (alleen met toestemming van het wedstrijdsecretariaat)


Afgelasten van wedstrijden

Het kan zijn dat er wedstrijden door weersomstandigheden niet door kunnen gaan. Dit wordt dan door de desbetreffende wedstrijdsecretariaten van de clubs aan elkaar doorgegeven. Uiteraard wordt dit dan z.s.m. op de site vermeld.

 

Wedstrijdformulieren

Ook dit seizoen wordt door alle teams gebruik gemaakt van het DWF (Digitaal Wedstrijd Formulier). Ook Bondsteams hebben het DWF; als wedstrijden gefloten worden door Bondsscheidsrechters dan regelen zij de afhandeling. Bij elke andere wedstrijd is de aanvoerder/coach verantwoordelijk en vult het formulier in samen met de aanvoerder/coach van de tegenstander en de scheidsrechters dit gebeurt direct na de wedstrijd!

De codes voor de wedstrijden zullen op donderdag verstuurd worden naar de aanvoerders/coaches en scheidsrechters. Als de code voor de wedstrijd binnen is, vul de spelerslijst altijd in voor de wedstrijd (verplicht)  zodat het afronden van het formulier na de wedstrijd zo weinig mogelijk tijd kost.  
Het is verplicht om direct na de wedstrijden met de tegenstander en de scheidsrechters het DWF af te ronden. Dit voorkomt elke vorm van discussie achteraf m.b.t. uitslagen etc.

De boete voor een niet tijdig afgerond DWF bedraagt €5,-

Vul de formulieren correct in.

 

Uitslagen

Indien slechts 1 team/scheidsrechter een uitslag heeft opgevoerd in het DWF en de wedstrijdsecretaris heeft geen informatie ontvangen over de reden van het niet afronden van het DWF, dan zal deze eenzijdige uitslag overgenomen worden door het wedstrijdsecretariaat.( Met als opmerking "afgerond door WS” worden toegevoegd) 


Boetes

Meest voorkomende boetes opgelegd door de Bond die De Hopbel  doorberekent aan de teams:

·        Niet houden aan de afgesproken aanvangstijd: €75,-

·        Niet op komen dagen en wedstrijd niet aanvangen: €75,- en 3 punten in mindering.

·        Boetes omtrent de gele en rode kaarten.

·      Te laat afronden van het digitale wedstrijdformulier: €5,- (deze regel zal in de toekomst strakker gehanteerd worden)


Veel hockeyplezier

Het wedstrijdsecretariaat

 


 
Inloggen op het DWF? Klik dan hieronder:

HoofdsponsorsKledingsponsors

Bekijk alle sponsoren
Goudsponsors

Bekijk alle sponsoren
Vandaag jarig
  • Kate Vrijhoef
Mededelingen
Uitslagen
D1 Rosmalen D1 2-6
D2 Don Quishoot D2 2-4
D3 Liempde D1 0-1
D4 Oss D6 4-0
D5 Don Quishoot D10 1-1
D6 Hockeyclub 's-Hertogenbosch D16 0-8
DJ1 HTCSON Hockey DJ3 1-1
H1 HC Delta Venlo Delta Venlo H1 2-2
H2 Hockey Geldrop H2-O 5-5
H3 HC Tilburg H4 2-8
Alle uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Alle verslagen
KNHB Naar de KNHB Site


Naar de hockeykampen Site