Je bent hier: De HopbelHockeyZaalwacht
 
Handige links
Clubprestaties
Statistieken Statistieken
deze weekdit seizoen
gewonnen gelijk verloren
DE HOPBEL

Bezoekadres

Schijndelse Mixed Hockey Club 

De Hopbel

Sportpark "Rooiseheide"

Rooiseheide 18

5481 SG Schijndel

Tel.: 073-5430621

Postadres

Postbus 339

5480 AH Schijndel

E-mail/Website

[email protected]

www.dehopbel.nl

Zaalwacht 

Verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden zaalwacht

 

De zaalwacht wordt door het thuisspelende team van de Hopbel geregeld, voor alle wedstrijden van het drieluik (of vijfluik).

Zaalwacht zijn is ontzettend veelzijdig. Het is in ieder geval veel meer dan alleen maar knoppen bedienen. Voor het bedienen van de knoppen ligt ter plaatse een uitleg in de wedstrijdtas.

Het mooie van zaalwacht is wel dat iedereen het kan leren. Zo kun je als zaalwacht echt iets betekenen voor de club, zonder dat je verstand hoeft te hebben van hockey. Als zaalwacht ben je vooral een soort ambassadeur van de Hopbel: ontvangen van bezoekers, een vriendelijk woord voor iedereen en verantwoordelijk voor de juiste omstandigheden voor een prettige wedstrijd. En nog een voordeel: je zit altijd eerste rang.

Als je het gezellig vind kun je natuurlijk ook andere ouders vragen om je te assisteren (lees: gezelschap houden). Als je twijfels hebt of je de klok wel kunt bedienen, ga dan iets eerder de zaalwacht voor jou gezelschap houden en vraag praktische tips.

 

De zaalwacht die begint heeft een paar extra taken:

Bij Hans Kooijmans van de zaalhockeycommissie(Meijgraaf 21,[email protected],06-19746729) informeren of de balken gelegd moeten worden en/of de wedstrijdtas opgehaald moet worden.

In de wedstrijdtas zitten 2 hockeyballen, 2 fluitjes en een schema voor de hele dag. Je zorgt er voor dat je ruim (half uur) op tijd aanwezig bent en dat de balken klaarliggen. Daarbij kun je spelers van het Hopbel-team vragen om te helpen. Wedstrijdtafel inrichten en tijd en scorebord testen of het werkt.

Voor alle overige zaalwachten gelden de volgende taken:

Je heet de bezoekende clubs van harte welkom. Je wijst ze de kleedkamers en geeft aan hoe laat je begint (er kan wel eens wat vertraging optreden). Je geeft aan hoeveel minuten inspeeltijd men krijgt. Hou in de gaten dat je niet teveel uitloopt. Je ontvangt de scheidsrechters. De tijd voor een wedstrijd is 2x 20 minuten. Voordat de wedstrijd begint is het handig om de timer op 3 minuten te zetten (inspeeltijd). Daarna gaat de zoemer en weet iedereen dat ze zich moeten opstellen. Zet ondertussen de tijd op 20 minuten. Start de knop zodra de scheidsrechter aangeeft dat de wedstrijd begint (fluit). Zet na afloop van de eerste helft direct de tijd weer op 3 minuten. De tijd voor rust is 3 minuten, meestal duurt het dan weer zeker twee minuten voor de wedstrijd weer is begonnen. Tijdens de wedstrijd hou je de tijd en de score bij. Belangrijk daarbij is dat op de scheidsrechter wordt gelet: hij/zij bepaalt of een doelpunt telt, hij/zij bepaalt of de tijd wordt stilgezet (mag eigenlijk niet). Als er water wordt geknoeid, zorg dan dat dit wordt opgeruimd, anders is het soms gevaarlijk nat. Na afloop van de wedstrijd bedank je de scheidsrechters en de coaches voor de wedstrijd. Zorg ervoor dat je na afloop ook weer de wedstrijdbal en fluitjes terug in bezit hebt. Scheidsrechters voor de volgende wedstrijden horen minimaal 10 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. Ga ze bellen op het moment dat ze niet komen opdagen. Het telefoonnummer staat op de wedstrijdlijst.

 

De zaalwacht die de laatste wedstrijd heeft krijgt ook wat extra taken:

Na afloop vragen of het Hopbel-team meehelpt de balken op te ruimen, als er de volgende dag geen wedstrijd is (staat op de wedstrijdlijst in de tas). Zorg er voor dat de wedstrijdtafel weer netjes is, dat afval wordt opgeruimd etc. Check als laatste ook de kleedkamers of er geen spullen zijn blijven liggen.

Als er de volgende dag geen wedstrijd is, moet de wedstrijdtas afgegeven worden bij Ardi van Lier, Melkstraat 4, Schijndel.

 

Nog een paar opmerkingen:

Bij blessures ondersteun je de coach indien nodig. Bij ernstige blessures (ziekenhuis/tandarts) kan in overleg met scheidsrechters de wedstrijd worden gestaakt.

Voor vragen of andere opmerkingen kun je bij Hans Kooijmans terecht via [email protected].Hans is vanuit de zaalhockeycommissie de contactpersoon voor zaalwachten. Hij wil graag weten wie zaalwacht is, dus als de coach het overzicht dat voor de ouders wordt gemaakt, ook zou kunnen sturen naar Hans, zou dat fijn zijn.

Succes!!

 

 

 

 
Inloggen op het DWF? Klik dan hieronder:

HoofdsponsorsKledingsponsors

Bekijk alle sponsoren
Goudsponsors

Bekijk alle sponsoren
Vandaag jarig
  • Lauren van Vessem
Mededelingen
Uitslagen
D1 H.O.D. D1 1-1
D2 HV Weert D2 4-2
D3 Rosmalen D3 0-1
D4 HC Gemert D2 3-1
H1 Maastrichtse Hockey Club MHC H1 2-2
H2 Were Di Tilburg H3 3-3
H3 Hockeyclub 's-Hertogenbosch H4 3-5
H35A HV Weert H35A 0-5
H4 MHC Udenhout H1 5-2
H35B MHC Bommelerwaard H35A 3-3
Alle uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Alle verslagen
KNHB Naar de KNHB Site


Naar de hockeykampen Site